Οι ειδοποιήσεις δεν λειτουργούν στο iOS 15 – Τρόπος επιδιόρθωσης

Οι ειδοποιήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας μας στο smartphone, κρατώντας μας ενήμερους για σημαντικές ενημερώσεις και συμβάντα. Ωστόσο, μερικές φορές οι ειδοποιήσεις μπορεί να μην λειτουργούν όπως αναμένεται στο iOS 15, προκαλώντας απογοήτευση και ταλαιπωρία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις ειδοποιήσεις στη συσκευή σας iOS 15, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Ελέγξτε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε και εστίασης:

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” ή “Εστίαση”. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να θέσουν σε σίγαση τις ειδοποιήσεις και να αποτρέψουν την εμφάνισή τους στην οθόνη της συσκευής σας.

Μην ενοχλείτε:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε και απενεργοποιήστε το εάν είναι ενεργοποιημένο.

Λειτουργία εστίασης:

Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου.
Ελέγξτε εάν κάποια λειτουργία εστίασης είναι ενεργοποιημένη και απενεργοποιήστε την εάν χρειάζεται.

2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για συγκεκριμένες εφαρμογές:

Μερικές φορές, οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για συγκεκριμένες εφαρμογές ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένες ή περιορισμένες. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις για τις εφαρμογές με τις οποίες αντιμετωπίζετε πρόβλημα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις.
 • Επιλέξτε την εφαρμογή που δεν στέλνει ειδοποιήσεις.
 • Βεβαιωθείτε ότι το “Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις” είναι ενεργοποιημένο και διαμορφώστε άλλες ρυθμίσεις όπως απαιτείται.

3. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας:

Μια απλή επανεκκίνηση μπορεί μερικές φορές να επιλύσει δυσλειτουργίες λογισμικού που μπορεί να επηρεάζουν τις ειδοποιήσεις. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν οι ειδοποιήσεις αρχίζουν να λειτουργούν ξανά.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη “slide to power off”.
 • Σύρετε για απενεργοποίηση, μετά περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή πατώντας ξανά το κουμπί λειτουργίας.

4. Ενημερώστε το iOS:

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με ειδοποιήσεις.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.
 • Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση.

5. Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων:

Η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις συστήματος που μπορεί να προκαλούν προβλήματα ειδοποίησης. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα διαγράψει τα δεδομένα σας, αλλά θα επαναφέρει ρυθμίσεις όπως κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και ταπετσαρία.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 • Επιβεβαιώστε και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν σας ζητηθεί.

6. Ελέγξτε για ενημερώσεις εφαρμογών:

Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές με τις οποίες αντιμετωπίζετε προβλήματα είναι ενημερωμένες. Οι προγραμματιστές συχνά εκδίδουν ενημερώσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης.

 • Μεταβείτε στο App Store.
 • Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Ελέγξτε για ενημερώσεις και ενημερώστε τυχόν εφαρμογές που έχουν διαθέσιμες ενημερώσεις.

7. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου ειδοποιήσεων:

Το iOS 15 εισήγαγε βελτιωμένες λειτουργίες απορρήτου που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τον τρόπο εμφάνισης των ειδοποιήσεων με βάση τις προτιμήσεις απορρήτου τους.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις.
 • Στην ενότητα Notification Privacy, βεβαιωθείτε ότι η “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων” έχει οριστεί στην προτιμώμενη επιλογή (Πάντα, Όταν ξεκλειδώνεται ή Ποτέ).

8. Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου:

Μερικές φορές, η κακή συνδεσιμότητα δικτύου μπορεί να επηρεάσει τις ειδοποιήσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένα.

9. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple:

Εάν το πρόβλημα παραμένει αφού δοκιμάσετε τα παραπάνω βήματα, εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στην Υποστήριξη της Apple για περαιτέρω βοήθεια και καθοδήγηση.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα πρέπει να μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να επιλύσετε ζητήματα ειδοποιήσεων στη συσκευή σας iOS 15.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *